Qaynadılmış yumurta hansı halda zəhərə çevrilir? – Həkimlər

Toyuq yumurtalarını düzgün bişirmək lazımdır, əks halda orqanizmə ciddi zərər verə bilər.

Qaynarinfo xəbər verir ki, bu barədə today.ua saytı həkimlərə istinadən xəbərdarlıq edib.

Mütəxəssislər vurğulayıb ki, həddən artıq bişmiş yumurtaları yemək olmaz, bu, sağlamlıq üçün çox təhlükəlidir.

Onların sözlərinə görə, yumurtaları on dəqiqədən az qaynatmaq lazımdır, bundan sonra isə dərhal soyuq suya salınmalıdır. Onları daha çox bişirirsəniz, sarısında yaşılımtıl-mavi təbəqə görünə bilər – bu, insan orqanizmi üçün zəhərli maddələrin, xüsusən də dəmir sulfidin yumurtada sürətlə əmələ gəldiyinə işarədir. Bu halda onu yemək qətiyyən olmaz.

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.