Toyuq yumurtalarını düzgün bişirmək lazımdır, əks halda orqanizmə ciddi zərər verə bilər.
Qaynarinfo xəbər verir ki, bu barədə today.ua saytı həkimlərə istinadən xəbərdarlıq edib.
Mütəxəssislər vurğulayıb ki, həddən artıq bişmiş yumurtaları yemək olmaz, bu, sağlamlıq üçün çox təhlükəlidir.
Onların sözlərinə görə, yumurtaları on dəqiqədən az qaynatmaq lazımdır, bundan sonra isə dərhal soyuq suya salınmalıdır. Onları daha çox bişirirsəniz, sarısında yaşılımtıl-mavi təbəqə görünə bilər – bu, insan orqanizmi üçün zəhərli maddələrin, xüsusən də dəmir sulfidin yumurtada sürətlə əmələ gəldiyinə işarədir. Bu halda onu yemək qətiyyən olmaz.
Orqanik.az