Keşniş toxumunun faydaları

Keşniş toxumundan şərbətlərin, likörlərin hazırlanmasında geniş istifadə edilir. Keşniş toxumu mətbəxtdə ən çox istifadə edilən ədviyyatlardan sayılır.
Keşniş toxumu antioksidant təsirə malik olmaqla yanaşı ürək xəstəlikləində xəstələrə yüngülləşdirici təsir bağışlayır.
Bir çay qaşığı keşniş toxumunun tərkibində olanlar:
– 6 kalori
– 172 mq protein
– 274 mq yağ
– 11,2 mq kalsium
– 791 mq karbohidrat
– 6,2 mq fosfor
– 3,6 mq tiamin
– 3,2 mq riboflovin.
Onun orqanizmə aşağıdakı faydaları var.
* Keşniş toxumu qanda qlükozanın miqdarını normallaşdırmaq qabiliyyətinə malikdir
* Keşniş toxumu hər cür xərçəng növünə qarşı qoruyucu təsirə malikdir.
* Keşniş toxumu çayı mədə-bağırsaq fəaliyyətini yaxşılaşdırmaqla yanaşı, bağırsaqların fəaliyyətini sürətləndirir.
* Keşniş toxumu yemək mədə qıcqırmasını aradan qaldırır.
Keşniş toxumu çayı aşağıdakı patologiyalarda orqanizmə faydalıdır:
– dərinin iltihabi xəstəlikləri
– ishal
– anemiya
– aybaşı pozğunluqları
– həzm pozğunluqları.
Ağızdan iy gələn zaman keşniş toxumu çeynəmək qoxunu aradan qaldırır. Keşniş toxumu dəmləməsi bağırsaqda olan bakteriyaların məhv olmasına səbəb olur. Onun anti-histamin təsiri orqanizmi allergik xəstəliklərə qarşı qoruyucu təsirə malikdir, tərkibində olan kalsium osteoparozlu xəstələr üçün çox faydalı bir nemət sayılır.

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

dırnaq modelləri
kiraye evler
vakansiya
vakansiyalar
Socar vakansiya
kapital bank vakansiya
viferon sami
sinaflan maz
Levomekol maz nə üçündür
Flukonazol
dimedrol
nöbetçi eczane
turbo az
turbo az bütün markalar
turbo az mercedes
turbo az ucuz masinlar
turbo az kredit
Aptek depo
onlayn aptek
aptek online
Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.