Dəfnə yarpağı çayının faydaları

Dəfnə yarpağı çayından yüzillərdir ki, müalicəvi məqsədlərlə istifadə edilir. Dəfnə yarpağının tərkibində dəmirin çox olduğuna görə ən çox dəmir defisit anemiyalarda istifadə edilir. Dəfnə yarpağının aşağıdakı faydaları var:
* A vitamini ilə zəngindir.
* Tərkibi dəmir, maqnezium və kalsiumla zəngindir.
* Tərləməni azaldır.
* Mədə ağrısını azaldır və bağırsaqların fəaliyyətini yaxşılaşdırır.
* Antioksidantdır.
* Dəri xəstəliklərini sağaldır.
* Orqanizmdəki şişkinliyi azaldır.
* Müqaviməti artırır.
* Öskürəyi azaldır.
* İştah açır.
* Bağırsaqdakı qazları çıxardır.
* Dəfnə yarpağı yağı revmatizm və sümük ağrıları zamanı ağrıyan nahiyyəyə sürtdükdə ağrı azalır.
Dəfnə çayı hazırlamaq üçün 1 stəkan soyuq suya 3 dəfnə yarpağı qoyulur və qaynadılır. Su qaynayan kimi odun üzərindən götürülür və 3-4 dəqiqə dəmlənməsi gözlənilir. Və ya suyu qaynatdıqdan sonra dəfnə yarpaqları qaynar suya qoyulur, 8-10 dəqiqə dəmlənməsi gözlənilir. Çayın dadı sərt olarsa içərisinə bal əlavə eləmək olar.
100 qram dəfnə yarpağında olan vitamin və minerallar:
– 61,85 mq A vitamini
– 46,5 mq C vitamini
– 0,4 mq riboflovin
– 180 mq fol
– 43 mq dəmir
– 120 mq maqnezium
– 8,2 mq marqanes
– 834 mq kalsium
Dəfnə yarpağı çayından ən çox göz xəstəliklərində, qan azlığında, xolesterolun miqdarını azalmaq üçün və s.istifadə edilir.

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.