Təzyiq və diabetdən əziyyət çəkənlər üçün SADƏ və FAYDALI RESEPT

Soğanın sobada bişirilməsi zamanı onun faydalı və müalicəvi xüsusiyyətləri artır.

Mütəxəssislər qeyd edir ki, diabet və təzyiqdən əziyyət çəkənlər mütləq hər gün sobada bişirilmiş soğan yeməlidir.

Bunun üçün soğanı (qabıqlı) qabaqcadan 150 C qədər qızdırılmış sobada 20 dəqiqə ərzində bişirmək lazımdır.  

Orqanik.az Rusiya KİV-lərinə istinadla bildirir ki, bu sadə təbii vasitə qanda şəkərin səviyyəsini tənzimləməyə yardım edir, damarlarda xolesterinin yığılmasını əngəlləyir, təzyiqi normallaşdırır.

Həmçinin sobada bişirilmiş soğan öskürək və bronxit zamanı da çox faydalıdır, kükürdlə zəngin olduğundan kişi cinsiyyət sisteminə müasbət təsir edir.

Yarım soğanı səhər yeməkdən əvvəl və axşam yatmazdan təxminən 2 saat əvvəl yemək lazımdır.

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.