Səhər yeməyində bu qidaları yeməyin, yoxsa…

Alimlər səhər yeməyi ilə diabet arasında əlaqə tapıblar.

Orqanik.az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, ABŞ-ın Tufts Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, səhər yeməyində çox işlənmiş ətin istehlakı şəkər xəstəliyinə tutulma riskini artırır.

Xüsusilə, səhər yeməyində düyü, buğda, eləcə də işlənmiş ət yeyən insanlarda şəkərli diabet yaranır. Alimlər şəkərli içkilərin və meyvə şirələrinin şəkər xəstəliyi riskini artırdığını bildirirlər.

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.