Qida dözümsüzlüyü və qida allergiyasının fərqi

Qida allergiyası və qida dözümsüzlüyü bir-birinə klinik olaraq bənzəsələr də, onları eyni qiymətləndirmək düzgün deyil. Doğrudur, hər iksində də mədə-bağırsaq sistemi ilə bağlı əlamətlər üzə çıxır. Lakin qida dözümsüzlüyü sırf fermentlə bağlıdır. Burada ferment çatışmazlığından söhbət gedir. Qidalanma zamanı fermentin miqdarında artımı və ya fermentin kənardan daxil olması hallarını tənzimləmək olar.

Orqanik.az AZƏRTAC-a istinadən xəbər verir ki, bunu Səhiyyə Nazirliyinin K.Fərəcova adına Elmi-Tədqiqat Pediatriya İnstitutunun allerqoloqu Çinarə Novruzova nazirliyin rəsmi instaqram səhifəsində “Uşaqlarda mövsümi allergiya” mövzusunda canlı yayımda deyib.

Mütəxəssisin sözlərinə görə, qida allergiyasında isə qida qəbulu zamanı reaksiya əmələ gəlir və orqanizmdə desensibilizasiya yaratmaq mümkün olan zaman aradan qalxır. Odur ki, klinik olaraq bənzəsələr də, tamamilə fərqli anlayışlardır.

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

dırnaq modelləri
kiraye evler
vakansiya
vakansiyalar
Socar vakansiya
kapital bank vakansiya
viferon sami
sinaflan maz
Levomekol maz nə üçündür
Flukonazol
dimedrol
nöbetçi eczane
turbo az
turbo az bütün markalar
turbo az mercedes
turbo az ucuz masinlar
turbo az kredit
Aptek depo
onlayn aptek
aptek online
Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.