Nəyə görə balıq yedikdən sonra infarkt riski yüksəlir?

Dietoloqlar balıq yeyərkən bəzi vərdişlərin sağlamlığa ziyan verdiyini açıqlayıb.

Orqanik.az xəbər verir ki, balıq ürək-damar xəstəliklərindən qoruyur. Tərkibindəki omeqa-3 sayəsində zehni açaraq yaddaşsızlıq və unutqanlığın qarşısını alır. Eyni zamanda, tərkibindəki kalsium sümükləri bərkidir.
Dietoloqların sözlərinə görə, balıq yeyərkən bəzi vərdişlər sağlamlığınıza zərər vurur. Aparılan araşdırma göstərir ki, həftədə 5 və daha çox balıq yeyənlərdə heç balıq yeməyənlərlə müqayisədə infarkt riski 30 faiz daha artıqdır.

Ona görə də yaşlı və ürək-damar problemi olan insanların həftədə 1 dəfədən artıq balıq yeməməsinə diqqət yetirilsin. Xüsusən yağlı, qızarmış və quru, duzlu balıq az istifadə edilsin.

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

dırnaq modelləri
kiraye evler
vakansiya
vakansiyalar
Socar vakansiya
kapital bank vakansiya
viferon sami
sinaflan maz
Levomekol maz nə üçündür
Flukonazol
dimedrol
nöbetçi eczane
turbo az
turbo az bütün markalar
turbo az mercedes
turbo az ucuz masinlar
turbo az kredit
Aptek depo
onlayn aptek
aptek online
Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.