Qatıq dadlı və faydalı fermentləşdirilmiş süd məhsuludur. Aclığı və zəhərləri aradan qaldırır. Ancaq hər kəs onu içə bilməz.
Əks təsirlərini nəzərə almaq vacibdir. Bu barədə unutsanız, əlavə problemlərlə üzləşəcəyiniz mümkündür.
Orqanik.az lent.az-s istinadən bildirir ki, bu barədə dietoloq Natalya Kruqlova məlumat verib.
O qeyd edib ki, bu məhsul sızanaqlardan və inək südü zülalına allergiyadan əziyyət çəkən xəstələr üçün istisna edilməlidir.
Bundan əlavə, qidalanma mütəxəssisi, laktaza çatışmazlığı ilə qarşılaşan insanlar üçün qatığın menyüdən çıxarılmasının tövsiyə olunduğunu vurğulayıb. Süd məhsullarının tərkibindəki karbohidratları həzm edən fermentdir. Əks təqdirdə, şişkinlik, nəcisin pozulması mümkündür.
Mədə-bağırsaq traktının xəstəlikləri (qastrit, xoralar) üçün bu məsələdə fərdi yanaşma lazımdır – həkiminizlə məsləhətləşməyə dəyər.
Orqanik.az