Həkim yaddaşı və diqqəti yaxşılaşdırmağın sirrini açdı

Tərkibində çoxlu doymamış yağ turşuları və zülal olan qidalar yaddaşı, konsentrasiyanı və ümumilikdə beyin funksiyasını yaxşılaşdırmağa kömək edəcək,.

Orqanik.az xəbər verir ki, bu barədə Andreyevski Xəstəxanaları-Nebolit Tibb Mərkəzinin nevroloqu, qocalma əleyhinə tibb üzrə mütəxəssis Yelena Miroşnik Ura.ru-ya danışıb. Həkim bildirib ki, idrak funksiyaları gücləndirmək üçün şəkərə ehtiyac yoxdur.

“Deyərdim ki, bu, çox böyük bir yanlış fikirdir və ya beynin karbohidratlara, şəkərə, şirniyyata ehtiyacı olduğuna dair miflərdən biridir. Bəli, əlbəttə ki, beyin qlükoza qəbul edir, lakin karbohidratları parçalayaraq, daha az enerji molekulu istehsal edir. Yəni beynin yağa ehtiyacı var – o zaman yağlardan daha çox enerji hasil edilir və beyin öz fəaliyyətini daha uzun müddət saxlayır”, – mütəxəssis izah edib.

Lakin mal əti, quzu, dana və hinduşka kimi qidalar beyin fəaliyyətini lazımi səviyyədə aktivləşdirməyə və saxlamağa kömək edəcək. Həmçinin həkimin sözlərinə görə, idrak funksiyasını yaxşılaşdırmaq üçün tərkibində Omeqa-3 turşuları olan yağlı balıq, qoz-fındıq, kətan toxumu uyğun gəlir. Həkim pəhrizə zeytun və ya kokos yağı əlavə etməyi məsləhət görüb. Günəbaxandan istifadəni minimuma endirmək daha yaxşıdır, çünki onun artıqlığı immunitetin iltihabına səbəb ola bilər. (publika.az)

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

dırnaq modelləri
kiraye evler
vakansiya
vakansiyalar
Socar vakansiya
kapital bank vakansiya
viferon sami
sinaflan maz
Levomekol maz nə üçündür
Flukonazol
dimedrol
nöbetçi eczane
turbo az
turbo az bütün markalar
turbo az mercedes
turbo az ucuz masinlar
turbo az kredit
Aptek depo
onlayn aptek
aptek online
Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.