Hansı quru meyvə nəyə faydalıdır?

Həzm problemlərinə qarşı yaxşı təsir göstərir. Stressi və qanazlığını önləyir.

Tərkibindəki A vitamini dəri pozuntularının müalicəsində də son dərəcə təsirlidir. Gündə 5 quru ərik yemək içərisindəki kalium sayəsində ürək əzələlərinin və sinirlərinin inkişafı üçün əhəmiyyətlidir.

Kişmiş

Yaxşı bir enerji qaynağıdır. Bəlğəm gətirən təsirilə tənəffüs xəstələrinə tövsiyə edilir. Gündə 10 dənə yeyildiyində təzyiqi salmada təsirlidir. Bu istiqamətilə iltihablara qarşı da immuniteti gücləndirir.

Quru alma

Xüsusilə qatıqla yeyildiyində, zəhərli ishal növləri üzərində çox güclü bir təsiri vardır. Lifli xüsusiyyəti sayəsində insanı tox tutur. Gözlərinizi yoracaq bir işdə işləyirsinizsə hər gün bir ovuc quru alma yemək yaxşı təsir göstərir.

Quru xurma

Antioksidant tərkibilə immuniteti gücləndirir və xərçəngə qarşı qoruyucu təsir göstərir. Dəri gözəlliyi və sağlamlığının qorunmasında rol oynayır. Yüksək fibrin məzmunu ilə həzm probleminə qarşı yaxşı təsir edir. B1, B2 vitaminləri ilə sinir sistemini qoruyur. Beyin funksiyalarını nizamlayır.

Quru tut

Yaxşı bir qan quruluşçu və qızdırma salıcı olaraq əsrlərdir istifadə edilən quru tut vitamin mənbəyidir. Gündə bir ovuc yeyərək özünüzü daha gümrah və enerjili hiss edə bilərsiniz. Ayrıca quru tut ağız qoxusunu da yox edir.

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.