Düyü çox yeyənləri hansı təhlükə gözləyir? – Yodla eksperiment

Az qala hər gün düyü, plov yeyən insanlar səhhətində problemlərlə üzləşə bilər.

Orqanik.az Orqanik.az-a istinadla xəbər verir ki, dietoloq Aleksey Kovalkov Asiya xalqlarının hər gün düyü yeməsini əsas gətirərək Avropa və digər xalqların bu qarnirə keçməsini düzgün seçim hesab etmir.

“Çin və yaponlar uşaqlıqdan gündəlik düyü yeməyə alışıb, Avropalının mədəsi isə kartof, makaron, qarabaşağa alışıb.
Keçmiş SSRİ ərazisində düyü nadir halda, bayramlarda bişilərdi.

Son zamanlar digər xalqlara baxıb və düyünün ucuz və əlçatan olmasından istifadə edərək, insanlar gündəlik düyü yeyərək, sonra özlərini piss hiss edir.

Düyünün orqanizmdə nələr yaratdığını izləmək üçün belə eksperiment aparıb.

Düyünün üzərinə su alıb, sonra ona bir neçə damcı yod damızdırın.

Yod nişasta ilə reaksiyaya girərək, suyu qara rəngə boyayacaq. Eni reaksiya insan bədənində də gedir.

Nişasta qlükozaya çevrilir, nəticədə qanda şəkər qalxır.

Bu qida insulin dirənçini artırır, insulin dirənçi olanlar isə düyüdən sonra özlərini pis hiss edir.

Aktiv və sağlam insanlar düyünü ayda 3-5 dəfə yeyə biər, xəstəliyi olanlar isə nadir halda yeməlidir”.

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

dırnaq modelləri
kiraye evler
vakansiya
vakansiyalar
Socar vakansiya
kapital bank vakansiya
viferon sami
sinaflan maz
Levomekol maz nə üçündür
Flukonazol
dimedrol
nöbetçi eczane
turbo az
turbo az bütün markalar
turbo az mercedes
turbo az ucuz masinlar
turbo az kredit
Aptek depo
onlayn aptek
aptek online
Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.