Bu qidalar şəkər riskini artırır

Amerikalı mütəxəssislər 2-ci tip şəkərli diabet riskini artıran qidaların adını açıqlayıb.

Orqanik.az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, az karbohidratlı və heyvan mənşəli qidalar 2-ci tip şəkərli diabet riskini artırır. 

Alimlər müəyyən ediblər ki, zülal və yağları heyvan mənşəli qidalardan əldə edən və az karbohidratlı qidalar qəbul edən insanlarda 2-ci tip diabetə tutulma riski 35 faiz, bitki mənşəli zülal və yağ qəbul edən insanlarda isə 29 faiz aşağıdır.

Müşahidə olunub ki, bitki mənşəli qidalar qəbul edən insanlarda zərif şəkər qəbulu azalarsa, 2-ci tip şəkərli diabetə tutulma riski də 15 faiz azala bilər.

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

dırnaq modelləri
kiraye evler
vakansiya
vakansiyalar
Socar vakansiya
kapital bank vakansiya
viferon sami
sinaflan maz
Levomekol maz nə üçündür
Flukonazol
dimedrol
nöbetçi eczane
turbo az
turbo az bütün markalar
turbo az mercedes
turbo az ucuz masinlar
turbo az kredit
Aptek depo
onlayn aptek
aptek online
Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.