Ən çox sevilən yeməklərdən biri olan makaron tez-tez süfrəyə verilir. Ancaq bişirdikdə süzdüyünüz makaron suyu, heç vaxt bilmədiyiniz təsirlərlə həm yeməklərə, həm də bir çox yaşayış sahəsinə fərqli bir toxunuş təqdim edir. Evdar.az makaron suyunun heç vaxt bilmədiyiniz təsirləri haqqında araşdırmanı təqdim edir.
Şorbalardan qazan ləkələrinə qədər müxtəlif sahələrdə istifadə edə biləcəyiniz makaron suyu, tiamin, riboflavin, niasin, piridoksin və fol turşusu kimi fərqli qida tərkibi ilə diqqət çəkir. Ancaq tökülən makaron suyu bütün bu məzmunun boşa getməsinə və bu xüsusiyyətlərin kifayət qədər istifadə edilməməsinə səbəb olur. Makaron suyundan istifadə edə biləcəyiniz sahələr arasında bir çox variant var.
İÇİNDƏKİLƏR
ŞORBA VƏ PLOVLARA LƏZZƏT QATIN
Makaron suyu, bəlkə də bilmədiyiniz bir dad anbarıdır və düyü bişirərkən tərkibindəki qidalandırıcı birləşmələrdən istifadə edə bilərsiniz. Adi su yerinə istifadə edə biləcəyiniz makaron suyu düyünüzə bənzərsiz bir dad qatacaq. Bu suyu şorbalara da əlavə edib börək, xəmir və ya pizza xəmirində istifadə edə bilərsiniz. Beləliklə, bu suyun təsirindən yaranan ləzzəti yenidən kəşf edə bilərsiniz.
SOUSLARA ƏLAVƏ EDİN
Makaron qaynadarkən, bu suyu pomidor və ya pesto sousu kimi müxtəlif souslara əlavə etməyi unutmayın. Yediyiniz makaronun dadını artıran bu üsul, əslində menyularınıza fərqli bir toxunuş qatmağınıza imkan verən sadə, lakin əhəmiyyətli bir ipucudur.
İNADKAR LƏKƏLƏRİ APARIR
Makaronun nişastalı suyu qazan səthlərindəki inadkar ləkələri yumşaltmaqda təsirli olur. Xüsusilə bu suda saxlandıqdan sonra yuyulan qazan və tavalar ilk günün parlaqlığına çata bilər. Beləliklə, uzun müddət istifadə etmədiyiniz, ləkələrinə görə qazan və tavaları şkafdan çıxara bilərsiniz.
ÇİÇƏKLƏRİNİZƏ CANLILIQ QAZANDIRIN
Makaron suyu, zəngin qidalandırıcı tərkibi sayəsində çiçəklərinizdə gözlənilməz bir canlılıq göstərə bilər. Çiçəklərə lazım olan minerallar və vitaminlər çiçəklərinizin canlılığını artırır, eyni zamanda onların daha sürətli böyüməsini təmin edir. Amma burada ən vacib hiylə suyun duzlu olmamasıdır. Çiçəklərinizi suladıqda makaron suyunun soyuduğundan da əmin olmalısınız.