Ağ un insan beyninə zərərlidir- ALİMLƏR

Qida məhsullarında istifadə edilən süni şəkərləndirici, şəkərəvəzedicilər və ağ un insanın beyninə neqativ təsir edir.

Orqanik.az Orqanik.az-a istinadən bildirir ki, şəkərləndiricilər fenilalanin və asparqin turşusunu artırır, bu da beynin neyrofizioloji aktivliyini aşağı salır.

Ağ unda olan nişasta isə yüksək qlikemik indeksə malikdir. Qanda şəkəri artırır, bununla beyin neyronlarını pozur.

Ağ undan çox istifadə edənlərin beyni öz funksiyasını lazımı qədər yerinə yetirə bilmir.

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.