Yeni elmi araşdırmalar göstərir ki, K vitamini koronavirusun ağır fəsadlarının və bu infeksiyadan ölümün riskini azaldır.
Orqanik.az xarici KİV-lərə istinadla bildirir ki, bu haqda Niderlaland alimləri xəbər verib. Onların müşahidələrinə görə, koronavirusun ağır gedişatı müəyyən dərəcədə K vitamininin orqanizmdə aşağı səviyyədə olması ilə bağlıdır.
K vitamini orqanizmi xərçəng, şəkərli diabet və ürək-damar sistemi xəstəliklərindən qoruyur, immun sisteminin normal fəaliyyəti və bağırsaqların mikroflorası üçün çox vacibdir.
K vitamininin əsas mənbələri:
– ispanaq
– kələmin bütün növləri
– qulançar
– noxud
– mərci
– süd
– kesmik
– pendir
– zeytun yağı
– qara gavalı
– moruq
– banan
– kivi.
Orqanik.az