Qandakı laxtalanmaların qarşısını alan meyvələr

Alimlər qan laxtalanmalarının əmələ gəlməsinə aktiv şəkildə mane olan giləmeyvələrin adını açıqlayıblar.

Orqanik.az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, qan laxtalanması infarktdan bir çox ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.

Alimlər bir sıra araşdırmalar zamanı müəyyən ediblər ki, limon və portağal kimi sitrus meyvələri damar sağlamlığına müsbət təsir edir və hətta qan laxtalarından xilas olur.

Portağal, limon və qreypfrut qan damarlarını gücləndirməyə və onların divarlarının zədələnməsinin qarşısını alan antioksidant olan C vitamini ilə zəngindir.

Bundan əlavə, sitrus meyvələrində antiinflamatuar xüsusiyyətlərə malik olan və qan laxtalanmasının qarşısını alan bitki birləşmələri olan flavonoidlər var. Bu flavonoidlər bədəndəki iltihabı azaltmağa kömək edə bilər ki, bu da qan laxtalanma riskini azalda bilər.

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.