Yüksək təzyiq zamanı hansı qidaları yemək tövsiyə edilmir

Əkşn on Solt (Action on Salt) cəniyyətinin tibb mütəxəssisləri, yüksək qan təzyiqi olan insanlara, tərkibində yüksək səviyyədə duz olan qidalardan və qurudulmuş ətdən pəhriz etməyi tövsiyə edir.

Mütəxəssislər müəyyən qidaların qan təzyiqi səviyyəsinə böyük təsir göstərdiyini qeyd edir.

Bir çox ət məhsulunun yüksək miqdarda duz ehtiva etməsi qan təzyiqinə mənfi təsir göstərə bilər və ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini artıra bilər.

Mütəxəssislərin fikrincə, “delikates” sayılan qidaların qablarının üzərində az duz konsentrasiyalı olduğu yazılsa da, yüksək təzyiqli xəstələr üçün təhlükəli olan natrium maddəsi var.

Əkşn on Solt cəmiyyətinin qeyd etdiyi kimi, yüksək miqdarda duzun qəbulu bədənin natrium balansını pozur, nəticədə maye yığılır və daha sonra yüksək qan təzyiqi yaranır.

Gündəlik duz istehlakının əsas mənbəyinin çörək və kökə, sendviç, kolbasa məmulatları ət məhsulları olduğu qeyd olunur.

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

dırnaq modelləri
kiraye evler
vakansiya
vakansiyalar
Socar vakansiya
kapital bank vakansiya
viferon sami
sinaflan maz
Levomekol maz nə üçündür
Flukonazol
dimedrol
nöbetçi eczane
turbo az
turbo az bütün markalar
turbo az mercedes
turbo az ucuz masinlar
turbo az kredit
Aptek depo
onlayn aptek
aptek online
Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.