“Yaşlı insanlar bacardıqca ağ çörəkdən qaçmalıdırlar”.
Orqanik.az “Medicina”-ya istinadən xəbər verir ki, tanınmış rusiyalı dietoloq Marqarita Karalyova çağırış edib. O, bildirib ki, yaşlı insanların rasionunda xüsusi buğdadan hazırlanmış çörək olmalıdır:
“Çörək bağırsaq traktına faydalı təsir göstərən böyük miqdarda bitki liflərinin (lif) mənbəyidir.
Tərəvəz lifi bağırsaq hərəkətliliyini stimullaşdırır. Yaşlılar üçün hərəkətlilik çox vacibdir, çünki onlar əsasən oturaq həyat tərzi keçirirlər və qəbizlikdən əziyyət çəkirlər.
Ağ çörək, onun qırıntıları məhz bağırsaqların fəaliyyətini pozan yapışqan maddədir”.
Dietoloq xəbərdarlıq edib ki, ağ çörəyə olan həvəs nazik bağırsaqda xovları poza bilər: “Bu, bədənin onun üçün vacib qidaları – vitaminləri, mineralları, elementləri, zülalları mənimsəmək qabiliyyətinin daha pis olmasına gətirib çıxardır. Ümumiyyətlə, həzmi pisləşdirir”.
Orqanik.az