Xroniki bağırsaq xəstəlikləri və qəbizlik zamanı pəhriz

Bağırsağında xroniki xəstəlikləri və qəbizlik problemləri olan xəstələr gün ərzində yedikləri qidaya diqqət yetirməlidirlər. Bu xəstəliklər zamanı pəhriz  saxlamağın əsas məqsədi orqanizmdə maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırmaq və bağırsaq fəaliyyətini yaxşılaşdırmaqdan ibarətdir.
Xroniki bağırsaq xəsətləri və qəbzlikdən əziyyət çəkənlər gün ərzində az-az, tez-tez qida qəbul eləməlidirlər.
Belə xəstələrə:
– qızardılmış və soyutma yumurta
– quru qidalar
– hisə verilmiş qidalar
– soyuq içkilər
– çox yağlı qidalar
– qızardılmış qidalardan istifadə etmək olmaz.
Qəbizlikdən və xroniki bağırsaq xəstəliyindən əziyyət çəkən xəstələr aşağıdakı qidaları rasionlarına daxil etməlidirlər:
– şorbalar, borş
– ət və toyuq bulyonları
– bol meyvə və tərəvəz
– balıq məhsulları
– südlü sosislər
– südlə bişən yeməklər
– qaymaq, yumşaq pendir
– qarabaşaq
– əncir və qaysı qurusu
– bitki və təbii kərə yağı
– yatmazdan əvvəl qatıq içmək.

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

dırnaq modelləri
kiraye evler
vakansiya
vakansiyalar
Socar vakansiya
kapital bank vakansiya
viferon sami
sinaflan maz
Levomekol maz nə üçündür
Flukonazol
dimedrol
nöbetçi eczane
turbo az
turbo az bütün markalar
turbo az mercedes
turbo az ucuz masinlar
turbo az kredit
Aptek depo
onlayn aptek
aptek online
Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.