Mütəxəssislər sağlam qidalanma baxımından bol miqdarda tərəvəz istifadə edilməsini məsləhət görür. Ancaq tərəvəzləri hormonsuz və sağlam bir şəkildə istehlak etmək istəyirsinizsə mövsümündə yeməlisiniz. Hansı tərəvəzi hansı mövsümlərdə istifadə etməyi bilmirsinizsə , Evdar.az-ın təqdim etdiyi məlumatları diqqətlə oxumağınızı tövsiyyə edirik.
- Yaşıl soğan: İyul, Avqust, Sentyabr istisna olmaqla digər bütün aylarda
- Təzə lobya: Aprel-İyul
- Ağ kələm: Noyabr-Fevral
- Cəfəri: hər ay
- Quru soğan: hər ay
- Şüyüd: hər ay
- Pomidor: İyun-Noyabr
- Gül kələmi: Dekabr-Fevral
- Pərpətöyün: May –Sentyabr
- Yaşıl bibər: İyun-noyabr
- Kəvər: Noyabr-Mart
- Badımcan: İyun-Noyabr
- Çarliston bibər: İyun-Sentyabr
- Təzə üzüm yarpağı: May-İyul
- Yerkökü: Sentyabr-Mart
- Acı bibər: İyun –Oktyabr
- İspanaq: Noyabr-Mart