Təzə sıxılmış müxtəlif tərəvəz şirələri orqanizmdə toksinləri artırıb, zəhərlənmə və toksiki allergiya verə bilər.
Orqanik.az xəbər verir ki, bir çox tərəvəzlər nitrat və pestisidlərlə bol olduğu üçün onların şirələrində, xüsusən qabıqlı çəkiləndə şirəyə bu maddələr şirədə üzə çıxır.
Buhu dietoloq Yelena Solomatina açıqlayıb.
Həkim xəbərdar edib ki, orqanizm üçün zərərsiz olmaq üçün yalnız tək tərəvəz və ən çox bir stəkan içmək tövsiyə olunur.
Ən yaxşısı meyvə, tərəvəzin özünü dişləyərək yeməkdir.
Eləcə də insulin dirənçi, diabet, piylənmə, allergiyası olanlar təzə sıxılmış şirələr içməməlidir.
Turş şirələri ancaq borucuq ilə sümürüb içmək lazımdır.
Mədə-bağırsaq xoraları, mədə şirəsi turşuluğu olanlar da çiy tərəvəz şirəsindən uzaq dursun. /Orqanik.az
Orqanik.az