Qadınlar arasında ən çox yayılmış xərçəngin riskini artıran 4 məhsul

Süd vəzi xərçəngi qadınlar arasında ən yayılmış xərçəng növüdür. Amerika alimləri süd vəzi xərçəginin qidalanma ilə əlaqəsini araşdırdıqdan sonra belə qərara gəliblər ki, bəzi qida məhsulları qadınlarda bu xərçəngin riskini artıra bilər.

Orqanik.az xarici KİV-lərə istinadla sizə bu məhsulların adlarını açıqlayır:

– Spirtli içkilər

Spirtli içkilərin müntəzəm olaraq istehlakı süd vəzi xərçənginin riskini artırır. Spirtli ikilər bədəndə hopmonla fonu dəyişir və DNT hüceyrələrinin zədlənməsinə səbəb olur ki, bu da hüceyrələrin nəzarətsiz bölünməsinə və şişlərin inkişafına gətirib çıxarda bilər.

– Şəkər

Texas Universiteti (ABŞ) alimləri sübut edir ki, qidalanmada şəkərin çox olması süd vəzi xərçənginin ehtimalını artırır.

– Yağlar

Burada söhbət tran-yağlardan gedir. Fast-fud, dükanlarda satılan müxtəlif hazır qidalar, şirniyyatlar  trans-yağlarla zəngindir.

– Qırmızı ət

Qırmızı ət insan qidalanmasında daim olmalıdır. Lakin ətin həddindən çox istehlakı və xüsusilə də kolbasa, sosis və s. kimi emal olunmuş ətdan hazırlanan məhsullardan sui-istifadə süd vəzi xərçənginin inkişafı riskini artırır.

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

dırnaq modelləri
kiraye evler
vakansiya
vakansiyalar
Socar vakansiya
kapital bank vakansiya
viferon sami
sinaflan maz
Levomekol maz nə üçündür
Flukonazol
dimedrol
nöbetçi eczane
turbo az
turbo az bütün markalar
turbo az mercedes
turbo az ucuz masinlar
turbo az kredit
Aptek depo
onlayn aptek
aptek online
Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.