Hər mövsümdə əldə edə biləcəyiniz portağalın təkcə özü yox,qabıqları da faydaıldır.
Orqanik.az Orqanik.az-a istinadən bildirir ki, portağalı yedikdən sonra qabıqlarını atmayıb, bu məqsədlər üçün istifadə edə bilərsiz.
– Dəriyə tətbiqi – cavanlaşdırır, ağardır. Qabıqlarda orqanik turşular və C vitamini olduğu üçün dərini tonizə edir, qidalandırır, ağardır, təravətləndirir. Qabıqları rəndələyib onlardan üz və boyun üçün maskalar edə bilərsiz.
– Dişlərin ağardılması – qabıqların iç hissəsi diş minasını ağardır, tünd ləkələri aparır. Qabıqların ağ hissəsi ilə dişlərinizi sürtün
– Arıqlamağa kömək edir – qabıqlarda olan efir yağları iştahı azaldır, maddələr mübadiləsini sürətləndirir. Qabıqlardan çay, dəmləmə hazırlayıb içə bilərsiz. Gündə 2 stəkan dəmləməsi metobolizmi sürətləndirir.
– Ürək-damar sistemini möhkəmlədir. Qabıqlarda olan pektin xolesterini azaldır, təzyiqi salır.
Orqanik.az