Manqalda ət bişirdiyiniz zaman diqqət edin!

Mütəxəssislərin fikrincə, kanserogen maddələrin yaranmaması üçün manqal atəşi ilə bişirilən ət arasında 15 santimetr məsafə qoyulması lazımdır.

Havaların isinməsi ilə insanlar piknik üçün meşəlik ərazilərə və parklara üz tutaraq manqal yeməklərinə üstünlük verirlər. Prof. dr. Sevinç Yücecan ət bişirilərkən diqqət edilməsi gərəkli olan məqamlardan danışıb. Onun fikrincə, əti manqalda ən az 15 santimetr məsafədə bişirmək lazımdır . Yaxın təmas kanserogen maddələrin yaranmasına səbəb olur. Manqalda ətin bişirilməsi zamanı üzərində yaranan qəhvərənglilik və və qaralma kanserogen maddələrin artdığının göstəricisidir. Yağ yandığı zaman da sağlamlıq baxımından riskli, zərərli maddələr əmələ gəlir. Bu, manqalda bişirilən sucuğa da aiddir. Yaxın təmas zamanı bu məhsullarda qaralma artıq ola bilər. Ancaq biraz diqqət edilməklə ət sağlam şəkildə manqalda bişirilə bilər.

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

dırnaq modelləri
kiraye evler
vakansiya
vakansiyalar
Socar vakansiya
kapital bank vakansiya
viferon sami
sinaflan maz
Levomekol maz nə üçündür
Flukonazol
dimedrol
nöbetçi eczane
turbo az
turbo az bütün markalar
turbo az mercedes
turbo az ucuz masinlar
turbo az kredit
Aptek depo
onlayn aptek
aptek online
Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.