Mədə-bağırsaq problemlərindən biri də köp yaranmasıdır. Bəzən qəbul edilən tərkibində turşu olan qidalar, uzun aralıqlarla yemək yemək, soyuq mədədə şişkinlik hissi yaradır.
Orqanik.az Axşam.az-a istinadən mədədə köpün yaranmasının qarşısını alan içkiləri təqdim edir:
Melissa çayı
Zəncəfil
Ananas
Nanə çayı və ya özü
Limon su
Darçınlı su
Yaşıl çay
Şüyüd suyu
Sözügedən mayeləri yeməkdən sonra istehsal etmək mədə və bağırsaqda qazların yaranmasının qarşısını alacaqdır. Nəyi yeyib-içməklə yanaşı, necə istehsal etmək də çox vacibdir. Sistemli və gec saatlarda yeməmək mədənin yükünü azaldaraq köpün yaranmasının qarşısını alır. Həmçinin, yuxu rejimini nəzarətdə saxlamaq da önəmlidir.
Orqanik.az