Adətən makaron qutularının üzərində hansı qrupa aid olduğu qeyd olunur. Makaronlar heç də eyni deyil.
Orqanik.az Orqanik.az-a istinadən bildirir ki, dietoloq Yekaterina Korseva sağlamlıq üçün faydalı makaronları açıqlayıb.
“Qutuda A qrup qeyd edilən makaron növləri daha faydalıdır, çünki onlar buğdanın bərk növündən hazırlanıb.
Makaronlar nadir halda zərərli qida kimi qəbul olunur. O, gec həzm olur, ona görə bir müddət toxluq hissi yaradır.
Spagetti, pastalar Aralıq dənizi dietasına daxildir.
Makaronlar A, B və V qrupuna bölünür.
A qrupu ən faydalısıdır, lif və zülalla zəngindir.
B qrupda nişastalı və yumşaq buğda istifadə olunur. Onlar ən kalorilidir. İdmançıların qidasında ola bilər.
Arzuolunmaz V qrupudur, burda aşağı sortlu undan, ağ undan istifadə olunur. Burda orqanizm üçün faydalı maddə yoxdur”.
Orqanik.az