Hansı bitki yağları tromb əmələ gətirir?

Qidalanmada xörəklərə, salatlara və digər qarnir yeməklərinə əlavə etdiyimiz bitki yağları orqanizmdə trombların əmələ gəlməsinə şərait yarada bilər.

Biz bu yağlardan lazımi qida və enerji alırıq, həzm sisteminin işini normallaşdırır, yağlar bədəni sistemli iltihabdan qoruyur.

Orqanik.az “Medicina”ya istinadən xəbər verir ki, amma bitki yağların arasında günəbaxan yağı qanda tromb yarada bilər.

Trombların meydana gəlməsi ateroskleroz adlanır. Ateroskleroz, damarların daralmasına səbəb olan qan damarlarının divarında xolesterolun çökməsi prosesidir.

Simptomları sinə ağrısı, təngnəfəslik, tez-tez baş ağrısı, qulaqlarda səs-küy, yorğunluq sindromu, qan təzyiqi yüksəlməsi.

Həkimlər bitki yağlarını qızartmalarda az istifadə etməyi məsləhət görüb. Qızarılan yağ öz tərkibini itirdiyi üçün müxtəlif xəstəliklər yaradır. Ekspertlər qızartmaları yalnız zeytun yağında etməyi məsləhət görürlər. Çünki yeganə zeytun yağıdır ki, qızarılan zaman tərkibini dəyişmir.

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

dırnaq modelləri
kiraye evler
vakansiya
vakansiyalar
Socar vakansiya
kapital bank vakansiya
viferon sami
sinaflan maz
Levomekol maz nə üçündür
Flukonazol
dimedrol
nöbetçi eczane
turbo az
turbo az bütün markalar
turbo az mercedes
turbo az ucuz masinlar
turbo az kredit
Aptek depo
onlayn aptek
aptek online
Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.