Hər gün kartof yesək, orqanizmdə nə baş verər?

Azərbaycanda ailələrin ən çox yediyi qarnir kartofdur. Ucuz və doyumludur, amma artıq yeyiləndə kartof də bədənə zərərlidir.
Əslində karyof polifenollarla zəngindir, o orqanizmi xərçəngdən qoruyur.

Kartof yeyən qadınlarda süd vəzi xərçəngi riski azalır.

Amma burda bir şeyi nəzərə alın ki, söhbət qabığında bişirilmiş kartofdan gedir. Marqarində qızardılmış kartof-fridən yox.

Perdyu universitetinin alimləri sübut edib ki, kartof yüksək təzyiq xəstələri üçün əla seçimdir. Amma bunun üçün gündə 1 kartof yemək kifayətdir.

Təəssüf ki, diabet xəstələri üçün kartof yolverilməzdir.

Çiy kartofda qlikemik dəyər elə də çox deyil, amma qızardarkən, bişərkən o artır. Çünki bu zaman o nişastanı itirir və sürətli həll olan karbohidrata çevrilir.

Kartofda olan çox miqdar nişasta süd turşusunu artırır, bu da dişlərin çürüməsinə, kariyesə səbəb olur.

Böyrəyində problem olanlar kartofu unutsunlar, çünki onda olan kaliy böyrəklər üçün artıqdır.

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

dırnaq modelləri
kiraye evler
vakansiya
vakansiyalar
Socar vakansiya
kapital bank vakansiya
viferon sami
sinaflan maz
Levomekol maz nə üçündür
Flukonazol
dimedrol
nöbetçi eczane
turbo az
turbo az bütün markalar
turbo az mercedes
turbo az ucuz masinlar
turbo az kredit
Aptek depo
onlayn aptek
aptek online
Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.