Əslində, banan bir çox insanın düşündüyü kimi yeganə ideal qəlyanaltı deyil. Xüsusilə bəzi sağlamlıq problemləri və ya pəhriz məhdudiyyətləri varsa, onlar hər kəs üçün faydalı olmaya bilər.
Orqanik.az lent.az-a istinadən bildirir ki, məsələn, banan yemək, tərkibindəki zülal və yağların az olması səbəbindən aclığınızı təmin etməyə bilər.
Böyrək xəstəliyi və ya yüksək kalium səviyyəsi olan şəxslərin ehtiyatlı olması lazımdır, çünki banan yüksək kalium tərkibinə görə təhlükəli ola bilər.
Sağlamlığı qorumaq və xəstəliyin inkişafının qarşısını almaq üçün banan da daxil olmaqla, kaliumu yüksək olan qidaların məhdudlaşdırılması lazım ola bilər. Bir çox insan üçün banan tərkibindəki şəkər spirtləri və həll olunan lif tərkibinə görə şişkinliyə səbəb ola bilər.
Bananların inhibitorlar və spironolakton kimi bəzi dərmanlarla uyğun olmadığını da nəzərə almaq lazımdır. Əgər siz aşağı karbohidratlı bir pəhrizdəsinizsə, bananlar tələb olunan karbohidrat miqdarını üstələyə bilər, çünki bananlarda əsas kalori karbohidratlardan gəlir.
Bununla belə, bütün bu məhdudiyyətlərə baxmayaraq, banan hələ də sağlam, qida maddələri ilə zəngin məhsuldur və orta miqdarda yeyildikdə sağlamlığınızı artıra bilər. Həmişə fərdi xüsusiyyətləri nəzərə almalı və sağlam həyat tərzi keçirmək üçün sizin üçün nəyin doğru olduğunu başa düşməlisiniz.
Orqanik.az