Yağ bir çox mətbəxin vacib tərkib hissəsidir, lakin o, həm də sağlam olmayan doymuş yağ və kalori ehtiva edir ki, bu da zərərli ola bilər.
Orqanik.az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, xoşbəxtlikdən, yemək və çörəkçilikdə istifadə edilə bilən bir neçə sağlam kərə yağı əvəzedicisi var.
1. Avokado – kərə yağı üçün əla əvəzedicidir, çünki o, oxşar teksturaya və konsistensiyaya, eləcə də bir çox sağlamlıq üstünlüyünə malikdir. Avokado ürəyə faydalı olan və zəruri vitamin və mineralları ehtiva edən mono doymamış yağlarla zəngindir. Yetişmiş avokadoları yumşaldın və ya doğrayın və çörəyin üzərinə kərə yağı əvəzinə sendviç üstü kimi istifadə edin.
2. Zeytun yağı – başqa bir sağlam yağ əvəzedicisidir. O, ürək xəstəliyi riskini azaltmağa kömək edən mono doymamış yağlarla zəngindir. Zeytun yağı yemək bişirmək və qızartmaq üçün əla seçimdir.
3. Badam yağı və fıstıq yağı kimi qoz-fındıq yağları populyarlaşıb və asanlıqla kərə yağını əvəz edə bilər. Onlar sağlam yağlar, zülallar və liflə zəngindir, bu da onları sağlam pəhriz üçün əla seçim edir. Fındıq yağı da çox yönlüdür və əlavə və ya çörəkçilikdə tərkib hissəsi kimi istifadə edilə bilər.
4. Yunan qatığı az yağ, yüksək protein və kalsium ehtiva edir, bu da onu kərə yağına daha sağlam alternativ edir.
5. Alma püresi aşağı kalorili və yağlıdır və bişmiş məhsullarınıza nəm qata bilər.
Orqanik.az