Dönər xəçəng yaradır– Şişə səbəb olan 4 ərzaq

Fevralın 4-ü Ümumdünya Xərçənglə mübarizə günüdür.

Bu xəstəlikdən profilaktikanın birinci şərti sağlam qidalanmadır.

“Medicina” xəbər verir ki, ÜST mütəxəssisləri onkoloji xəstəliklərə səbəb olacaq 4 tip qidanı açıqlayıb.

Qırmızı ət, yarımfabrikat ət, emal olunmuş ət məhsulları – yəni mal, donuz, qoyun əti, eləcə də hisə verilmiş, duzlanmış, fermentləşdirilmiş, qızardılmış ət məhsulları, konservlər. Kolbasa, vetçina, sosis və s. Amerika Sağlamlıq institutu sübut edib ki, həftədə 500 qramdan artıq qırmızı ət yemək bağırsaq xərçənginə səbəb olur. Ət məhsulları, yarımfabrikatlarda istifadə olunan nirtat və nitritlər xərçəngin əsas səbəblərindən biridir.

Şəkər, qənd, şəkərli məhsullar – alman fizioloqu Otto Varburq bildirib ki, şiş hüceyrələri əsasən qlükoza, şəkərlə qidalanır və böyüyür. Bir çox həkimlər xərçənglə mübarizənin əsas pilləsinin uşaqlıqdan şəkərli qidalarla qidalanmağı azaltmaqdır.

Trans yağlar, marqarin – ümumiyyətlə, orqanizmin funksiyalarını pisləşdirir, bağırsaq mikroblarını artırır, nəticədə orqanizm daxildən kiflənir.

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

dırnaq modelləri
kiraye evler
vakansiya
vakansiyalar
Socar vakansiya
kapital bank vakansiya
viferon sami
sinaflan maz
Levomekol maz nə üçündür
Flukonazol
dimedrol
nöbetçi eczane
turbo az
turbo az bütün markalar
turbo az mercedes
turbo az ucuz masinlar
turbo az kredit
Aptek depo
onlayn aptek
aptek online
Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.