Çox sevdiyimiz yemək ölümcül təhlükəlidir – Alimlər xəbərdarlıq edirlər

Kabab milli mətbəximizin ən çox sevilən yeməklərindəndır. Bir sıra əhəmiyyətli məclislərdə, qonaqlıqlarda hələ qədimdən kabab bişirilir.

Bir çoxları tərəfindən kabab ən faydalı qida olaraq bilinir. Amma elmi araşdırmalar əksini bildirir.
Orqanik.az bildirir ki, kabab bişirmək siqaret çəkmək qədər zərərlidır və onkoloji xəstəliklərə səbəb ola bilər. Bundan əlavə tez-tez kabab bişirən insanlarda pnevmaniya və astma kimi xəstəliklərə yoluxma riski 40-60 faizə qədər artır.  

Alimlər həmçinin də odunla kabab bişirən insanlarda ağciyər xəstəliyinin yaranma riskinin 37 faiz, kömürlə bişirənlərdə isə 22 faiz olduğunu bildiriblər.  

Vərəmə yoluxmaq riski isə təxminən 1.5-2 dəfə artır.

Həkimlərin bildirdiklərinə görə, hətta tüstü ilə arabir kontakta olmaq belə bədəndə olan kanserogenlərin miqdarını artıraraq ağciyər, sidik kisəsi, dəri xərçəngi riskini artırır.

Bir çox mütəxəssislər həddən artıq yüksək temperaturda bişən ətin də böyrək xərçənginə yol açdığını deyirlər. Bu proses açıq havada aparıldıqda isə təhlükə daha da artır.

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

dırnaq modelləri
kiraye evler
vakansiya
vakansiyalar
Socar vakansiya
kapital bank vakansiya
viferon sami
sinaflan maz
Levomekol maz nə üçündür
Flukonazol
dimedrol
nöbetçi eczane
turbo az
turbo az bütün markalar
turbo az mercedes
turbo az ucuz masinlar
turbo az kredit
Aptek depo
onlayn aptek
aptek online
Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.