Türkiyəli endokrinoloq Osman Müftüoğlu orqanizmi cavan saxlayan tərəvəzin faydalarından danışıb.
Publika.az “Milliyet”ə istinadən xəbər verir ki, həkim hər kəsə kələm yeməyi məsləhət görüb:
“Mədə həbini udanda turşu ifraz etmir. Bu halda da mikrob əmələ gəlir. Zülalı həzm edə bilmərsiniz. Bədəni sağlam saxlamaq istəyirsinizsə, bacardığınız qədər gül kələm və kələm yeyin. Kələmin turşusu da faydalıdır. Gül kələmi isə çiy yeyin. Bunlarda bol sulfid var”.
O.Müftüoğlu sağlam qidalanmaq üçün qlutation ehtiva edən məhsulların əhəmiyyətini vurğulayıb:
“Qlutation gündəmənə gətirməyə çalışdığım məsələdir. Bədənin təbii silahlarından biridir. Qlutation bədənin təmizlik işlərini yerinə yetirən maddədir. Bunun üçün gül kələm, kələm, sarımsaq, soğan, turp, ədviyyatlar, sarıkök, darçın və zəncəfilə üstünlük verin, ən önəmlisi məşq edin”.
Orqanik.az