Bu Qidaları Qətiyyən Soyuducuya Qoymayın!

Mağazadan və ya bazardan aldığımız bir çox qidanı xüsusilə dərhal istifadə etmədiyimiz ərzaqları saxlamaq üçün soyuducuya yerləşdiririk. Ancaq bəzi qidalar var ki, heç vaxt soyuducuya qoyulmamalıdır. Çünki bu qidaları soyuducuya qoysaq bir çox xüsusiyyətini itirir , həmçinin daha tez xarab olur. Evdar.az hansı qidaların qətiyyən soyuducuya qoyulmaması haqqında araşdırmanı təqdim edir.

Yetişməmiş banan

Yetişməyən bananları soyuducuya qoymayın, yetişdikdən sonra qoymaq olar.

Çörək

Əslində təzəliyini qorusun deyə qoyulurdu, ancaq səhvdir. Əksinə, çörəyin içindəki nəmi götürüb qurudub daha tez boyatlamasına səbəb olur.

Bal

Soyuducuya qoyulan bal kristallaşaraq dadı turşuyur. Balı ən yaxşısı otaq temperaturunda saxlayın.

Kartof

Kartofu soyuducuya qoysanız içindəki nişasta donacaq və kartofa daha şirin bir dad verəcək. Buna görə kartofu otaq şəraitində saxlayın.

Qəhvə dənələri

Qəhvə dənələri soyuducuya qoyulsa bütün ləzzətini itirər.

Avokado (amerikan armudu)

Bu da bananlar kimi. Yetişmə mərhələsində soyuducuya qoymaq olmaz, ancaq yetişdikdən sonra qoymaq olar. Avokado otaq temperaturunda yetişməlidir.

Ketçup

Mayonez üçün eyni şeyi deyə bilmərik. Ancaq ketçup soyuducuya qoyulmamalıdır. Səbəbi içindəki sirkədir. Sirkə bir müddət sonra soyuducuda xarab olur və ketçupun dadını dəyişir.

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

dırnaq modelləri
kiraye evler
vakansiya
vakansiyalar
Socar vakansiya
kapital bank vakansiya
viferon sami
sinaflan maz
Levomekol maz nə üçündür
Flukonazol
dimedrol
nöbetçi eczane
turbo az
turbo az bütün markalar
turbo az mercedes
turbo az ucuz masinlar
turbo az kredit
Aptek depo
onlayn aptek
aptek online
Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.