Bağırsaq xəstəlikləri zamanı pəhriz

Ən çox rast gəlinən bağırsaq xəstəliklərinə aşağıdakılar aiddir:
* enterit
* kolit
* xroniki enterit
* xroniki kolit
Bağırsaq xəstəlikləri pəhrizinin əsas məqsədi həzm orqanlarının sekresiya fəaliyyətini yaxşılaşdırmaqdan, bağırsaqların hərəki funksiyasını normallaşdırmaqdan ibarətdir.
Bağırsağında patologiya olan xəstələrə aşağıdakı qidalardan istifadə etmək məsləhət görülmür:
– kimyəvi  qidalar
– qızardılmış və qovrulmuş qidalar
– hisə verilmiş və ədviyyatlı qidalar
– qıcıqlandırıcı maddələr
– quru qida məhsulları
– noxud, lobya
– qaz, ördək, yağlı qoyun əti
– turşular
– konservlər
– ayaqüstü yeyilən küçə yeməkləri.
Belə xəstələrin xüsusi rasionu olmalıdır, oraya daxildir:
– sadə və kəsmikli peçenyalar
– düyü, vermeşil supları
– yağsız və suda bişmiş mal əti
– suda bişmiş toyuq
– suda bişən mal dili
– qarabaşaq
– kartof püresi
– yağsız parda və suda bişən balıq.
Bağırsağında problemləri olan xəstələr limon, apelsin kimi sitrus meyvələri, şirniyyatın tərkibində və ya jele şəklində yeməlidirlər.
Unutmaq olmaz ki, müalicələrdən sağalan bağırsaq qida rasionunu pozduqda yenidən qıcıqlanır və xəstəliyin əlamətləri geri qayıda bilir. Buna görə də belə xəstələrə  pəhrizinə qarşı diqqətli olmağı məsləhət görülür.

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

dırnaq modelləri
kiraye evler
vakansiya
vakansiyalar
Socar vakansiya
kapital bank vakansiya
viferon sami
sinaflan maz
Levomekol maz nə üçündür
Flukonazol
dimedrol
nöbetçi eczane
turbo az
turbo az bütün markalar
turbo az mercedes
turbo az ucuz masinlar
turbo az kredit
Aptek depo
onlayn aptek
aptek online
Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.