Pəhriz saxlayanlara adətən meyvələrlə qəlyanaltı yemək məsləhət görülsə də diyetoloq Vasilisa Ponomareva onların heç də hamısının arıqlamaq üçün pəhriz üçün uyğun olmadığını təklif edir.
Orqanik.az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə “Rosbalt” məlumat yayıb.
“Ananas, manqo və qovun kimi meyvələr dadlı ola bilər, lakin bu şirin dadlar məhdud olmalıdır”, – deyə diyetoloq bildirib. Onun sözlərinə görə arıqlayanlar bunun əvəzinə giləmeyvə, alma və armud istehlak etməlidir.
Bunun səbəbi onların tərkibində şəkərin az olmasıdır.
Birbaşa şəkərin azaldılması” nın başqa bir aspekti şəkərli içkilər, desertlər, şirniyyatlar və şəkərin özünü məhdudlaşdırmaqdır, diyetoloq bildirib.
Bununla belə, desertdən tamamilə imtina etmək lazım deyil. Diyetoloq tünd şokolad və ya giləmeyvə çubuqunu tövsiyə edir.
Orqanik.az