Allergiya xəstələrinin ciddi pəhriz saxlayıb-saxlamamasına aydınlıq gətirilib.
Orqanik.az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, müxtəlif səbəblər allergiyanı təhrik edə bilər.
Məsələn, heyvan tükləri, çiçəkləmə və s.
Ancaq allergiyaya səbəb ola biləcək qidalar da var. Daha çox histamin səviyyəsini artıran sitrus meyvələri, çiyələk və şokoladdır.
Allergiyaların kəskinləşməsi zamanı bu cür məhsulların sayı əhəmiyyətli dərəcədə azaldılmalıdır, lakin onlardan tamamilə imtina etməməlisiniz.
Çünki allergiya xəstələrinin məcburi ciddi pəhrizə riayət etmələri lazım deyil. Anlamaq lazımdır ki, bu vəziyyətdə bədənə qidadan daxil olan faydalı elementlərin kütləsindən özlərini məhrum edə bilərlər. Buna görə təhlükəsiz bir rasion seçmək vacibdir.
Allergenin özü testlərdən istifadə edərək müəyyən edilməlidir. Bundan sonra diaqnoza uyğun pəhriz saxlamaq lazımdır.
Orqanik.az