Hər səhərini qəhvə içməklə açan müasir gənclər əslində bu vərdişin zərərli olması barədə bilsə də, onun ciddiliyini anlamır.
Səhər tezdən boş mədəyə kofeinli içkinin düşməsi orqanizmdə nə dəyişiklik yaradır?
Orqanik.az xəbər verir ki, acqarına və yeməkdən sonra qəhvə içmək həzm sistemi üçün bomba qədər təhlükəlidir.
2020-ci ildə aparılan elmi araşdırmada qəhvənin qanda şəkəri qaldırdığı və diabet riski yaratdığı sübut olunub.
Səhər qəhvədən öncə bir qədər səhər yeməyi yeyənlər qanda qlükozanın qəfil artımı ilə üzləşməyib.
Qəhvə mədədə olan həzm sfinkteri və klapanın işini pozur, bu da reflüksə, mədə turşuluğunun artmasına səbəb olur.
Qəhvə mədənin selikli qişasını qıcıqlandırır, pH balansını pozur.
Lakin qəhvə ilə birgə pendir, yumurta, yulaf yedikdə ümumi turşuluğu aşağı salır.
Mədənin pH balansına uyğun içki yaşıl çaydır.
Uzun müddət acqarına qəhvə içmək ezofagit adlı xəstəliyə səbəb olur, bu da qida borusunun iltihabıdır.
Müalicəsi çətin və gələcəkdə xərçəngə çevrilmə riski çoxdur. /Orqanik.az
Orqanik.az