Qidalarda duzdan istifadə etməmək sağlamlığa böyük faydalar verə bilər.
Orqanik.az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, duzun həddindən artıq istifadəsi sağlamlıq üçün təhlükədir. Tərkibində duz olmayan qidalara müxtəlif ədviyyatlarla dad vermək mümkündür.
1. Aromatik ədviyyatlar və otlardan istifadə edin
Ədviyyatlar və otlar yeməyə xüsusi dad və ətir verə bilər.
2. Təbii sirkə əlavə edin
Sirkənin tərkibindəki turşu yeməyə xüsusi dad verir. Müxtəlif sirkə növlərinin özünəməxsus dadı və xüsusiyyətləri var.
3. Müxtəlif növ sitrus meyvələrindən istifadə edin
Sitrus meyvələrinin turşuluğu yeməyə xüsusi dad verir.
4. Pendir əlavə edin
Pendir adətən kifayət qədər duzlu olur və yeməkdə əsl duzu əvəz edə bilər. Köhnə pendirlər daha duzlu bir ləzzətə malikdir və yeməklərə daha zəngin bir dad əlavə etmək üçün istifadə edilə bilər.
5. Təbii ləzzətlərdən istifadə edin
Sarımsaq, soğan, soğan və eləcə də digər aromatik məhsullar yeməklərin dadını əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdıra bilər.
Orqanik.az