Uşaqlıqdan çörəklə mürəbbə yeyənlərdə diabet yaranır

Ağ çörəyin üzərinə müxtəlif cem, mürəbbə çəkib yeyənlərdə diabet xəstəliyi yarana bilər.

Orqanik.az bakupost-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə həkim nutrisioloq Yevgeniy Arzamasçev bildirib.

“Daha çox MDB dövlətlərində sovet illərindən uşaqlara çörəyə yağ, cem çəkib vermək evdə, bağçada, məktəbdə vərdiş olunub.
Bu qida piylənmə və diabetin əsasını qoya bilər.

Ağ çörək üstəlik şirniyyatla orqanizm üçün gec partlayan bomba misalıdır.

Biz 2 sadə karbohidratı birləşdirib qəbul etdikdə, çox tez həzm olunur, insanda hipodinamiya nəticəsində artıq çəki toplanır. Əgər karbohidrat mübadiləsi pozulsa, gələcəkdə hətta adi çörək belə bu insanda diabetə səbəb olacaq”.

Uşaqlara çörəyə cem, mürəbbə çəkib yeməyi aşılamayın. Bu ikili demək olar ki, boş kaloridən başqa bir şey deyil.

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

dırnaq modelləri
kiraye evler
vakansiya
vakansiyalar
Socar vakansiya
kapital bank vakansiya
viferon sami
sinaflan maz
Levomekol maz nə üçündür
Flukonazol
dimedrol
nöbetçi eczane
turbo az
turbo az bütün markalar
turbo az mercedes
turbo az ucuz masinlar
turbo az kredit
Aptek depo
onlayn aptek
aptek online
Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.