16 illik tədqiqatın nəticəsi – Bu qida insan ömrünü uzadır

Çin alimlərinin 16 ildir davam edən tədqiqatı başa çatıb.

Olke.az bildirir ki, alimlərin açıqlamasına əsasən, müntəzəm olaraq balıq yemək insan ömrünü uzadır. “Journal of İnternal Medicine” jurnalındakı məqaləyə əsasən, alimlər 16 il ərzində 240 min kişi və 180 min qadının qidalanmasına nəzarət edib. Sınaqda iştirak edənlər hər gün bir az balıq əti qəbul edib.

Müntəzəm olaraq balıq əti yeyən kişilərdə damar xəstəlikləri 10, qara ciyər xəstəliklərində isə 37% azalma müşahidə edilib. Eyni zamanda balıq əti yeyən qadınlarda “Alzheimer” xəstəliyinə yaxalanma riskinin də 38% azaldığı müşahidə edilib.

Alimlərin açıqlamasına əsasən, müntəzəm olaraq balıq və Omeqa-3 tərkibli qidaları qəbul etmək xərçəng və tənəffüs yolu xəstəliklərindən yaranan ölüm riskini azaldır.

Digər tərəfdən isə qızardılan balığın faydalı xüsusiyyətlərinin bir çoxunu itirdiyi qeyd edilib. Bundan başqa ispanaq, kartof və dəniz məhsullarının tərkibində də Omeqa-3 yağları var.

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

dırnaq modelləri
kiraye evler
vakansiya
vakansiyalar
Socar vakansiya
kapital bank vakansiya
viferon sami
sinaflan maz
Levomekol maz nə üçündür
Flukonazol
dimedrol
nöbetçi eczane
turbo az
turbo az bütün markalar
turbo az mercedes
turbo az ucuz masinlar
turbo az kredit
Aptek depo
onlayn aptek
aptek online
Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.