Gizli düşmən: Pomidor hansı halda komaya səbəb ola bilər?

Keyfiyyətsiz pomidor yemək böyrək daşlarının əmələ gəlməsinə və hətta zəhərlənməyə səbəb ola bilər. Bu barədə rusiyalı nutrisioloq Mariya Rozanova xəbərdarlıq edib.

Orqanik.az oxu.az-a istinadən bildirir ki, onu sözlərinə görə, yetişməmiş pomidorları istehlak etmək hətta komaya səbəb ola bilər. O, bunu kal pomidorların tərkibində solanin (zəhərli üzvi maddə) olması ilə izah edib. Bunula belə Rozanova bu formada tərəvəzin yalnız bir neçə kiloqram yeyildikdə sağlamlıq üçün təhlükəli olduğunu qeyd edib.

Bundan başqa o, yol kənarlarında və ya kimya zavodlarının yaxınlığında yetişdirilən pomidorların təhlükəli olduğunu bildirdi. Onun sözləin görə, belə tərəvəzlərin tərkibində ağır metalların duzları ola bilər. Bu səbəbdən mütəxəssis yalnız sertifikatlı mağazalarda alınmış yetişmiş meyvələri yeməyi tövsiyə etdi. O, həmçinin tərəvəzləri yaxşı yumağı və qabıqlarını soymağı məsləhət görüb.

Orqanik.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Bu sayt sizə daha yaxşı təcrübə təklif etmək üçün kukilərdən istifadə edir. Bu sayta baxmaqla siz kukilərdən istifadəmizlə razılaşırsınız.